Veel gestelde vragen

Is bleken van tanden veilig?
Er zijn op de lange termijn geen nadelige gevolgen bekend m.b.t. het bleken van tanden. Producten zijn zonder peroxide of de toegestane hoeveelheid, waardoor zij uw glazuur niet meer zachter zullen maken. Uiteraard zijn er wel enkele zaken waar ik rekening mee moet houden. Net als iedere huid, is ook elk gebit anders. Daarom is er voor iedere behandeling een intake nodig, zodat wij u en uw gebit leren kennen.

Hoe en hoe lang behoud ik het behaalde resultaat?
Over het algemeen zal het resultaat van de behandeling tussen de 6 maanden tot 2 jaar behouden blijven. Mits u de adviezen goed opvolgt en de juiste producten gebruikt.

Kan iedereen z’n tanden laten bleken?
Ja, mits er veel kroon of brugwerk aanwezig is of bijvoorbeeld witte vulingen, met name in de voortanden, is het wel raadzaam om tijdens de intake hier goed naar te kijken. Er is vaak nog heel veel mogelijk. De kronen en het brugwerk worden over het algemeen wel iets lichter. Uw eigen tanden verkleuren wel gewoon verder goed mee. En het resultaat is altijd goed zichtbaar.

Kan het bleken van mijn tanden gevoelig zijn?
In 99,99 % van de gevallen zal het cosmetisch bleken van uw tanden geen pijn veroorzaken. De producten zijn inmiddels door de jaren zo vriendelijk geworden, daar er geen peroxide meer gebruikt wordt of de toegestane hoeveelheid. Doordat de tanden iets uitgedroogd worden tijdens een behandeling bestaat er voor die hele kleine groep toch een miniem risico dat er iets gevoeld wordt. Dit is echter verwaarloosbaar.

Hoe wit kunnen mijn tanden worden?
Afhankelijk van de verkleuring, de aard van de verkleuring en de staat van uw gebit, zullen deze minimaal 3/4 tinten lichter worden. Het gemiddelde ligt op 7 à 8 tinten bij een volledige behandeling. Houdt u er rekening mee dat uw tanden nooit witter zullen worden dan ze van nature zijn, wat de bleekgel in feite doet, is de verkleuringen uit de tanden halen, die hier van nature niet horen te zitten.

Hoe lang duurt de behandeling?
Een behandeling duurt maximaal anderhalf uur, inclusief intake en adviserend gesprek.

Waarom ik meerdere behandelingen aanbied?
Net als iedere huid, is ook ieder gebit anders en ook iedere staat van het gebit anders. De standaard behandeltijd zal daarom ook niet voor elk gebit afdoende zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Daarom is het soms nodig om het gebit wat langer de tijd te geven om te kunnen bleken.

Is het mogelijk om slechts een paar tanden te laten bleken? (bijv. alleen die verkleurd zijn)
Ja dat is zeker mogelijk om één of enkele tanden te laten bleken. Ik kan u hier in adviseren. Tijdens een telefonisch consult kunt u dit bij mij aangeven en zal ik het met u doornemen tijdens de intake.